Medische Specialistische Zorg

Alliance Zorg biedt niet alleen de reguliere verpleging en verzorging, maar wij bieden ook specialistische zorg. Te denken aan infuustherapie, palliatieve sedatie, wondzorg met vacuümtherapie, drains verzorgen en spoelen, etc.

Ziekte kan ons allemaal overkomen. Soms wordt iemand zelfs zo ziek dat het nodig is om vocht, medicatie of voeding via een infuus toe te dienen. Vaak wordt infuustherapie in het ziekenhuis gegeven. Maar gelukkig is het steeds vaker mogelijk om met infuustherapie naar huis te gaan. Dit heet ziekenhuis verplaatste zorg. Wij zijn gespecialiseerd in complexe en intensieve thuiszorg . Heeft u infuustherapie thuis nodig? Dan zorgen wij, de verpleegkundigen van Alliance Zorg samen met uw arts en de leverancier voor hulpmiddelen (Mediq) dat alles geregeld wordt.

  • Juiste materialen, zoals een infuuspomp met de daarbij behorende materialen en hulpmiddelen die nodig zijn voor de behandeling. Alles wordt snel geleverd, zodat er snel gestart kan worden. Vaak nog dezelfde dag.
  • We gaan zo spoedig mogelijk de verpleegkundigen van Alliance Zorg van het Medisch Specialistisch Team (MST) inzetten.
  • Indien nodig bestellen we de op recept bereide medicatie via Mediq. Zowel subcutaan als intraveneus.
  • Natuurlijk handelen we ook de vergoeding met uw zorgverzekering af. U heeft hier geen omkijken naar.

Extra informatie

Als u thuis infuustherapie krijgt dan wordt er vaak gebruikgemaakt van een mobiele infuuspomp. Via Mediq krijgt u deze infuuspomp geleverd. De verpleegkundige van ons Medisch Specialistisch Team stelt de pomp voor u in, precies zoals uw behandelend arts dat voorschrijft.
Er zijn diverse pompen, bijvoorbeeld een mobiele infuuspomp, dit is de elastomeerpomp, die klein is en past in een daarvoor bestemd tasje, zo kunt u zich thuis vrij bewegen. Een ander voorbeeld is een pomp waar een medicatiecassette in gaat, maar een infuuspomp aan een infuuspaal (met infuuszakje) wordt ook wel eens ingezet.
Er wordt met u samen gekeken wat het beste bij u past.

Onze verpleegkundigen van Alliance Zorg respecteren uw manier van leven en houden rekening met uw wensen en behoeftes. Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met het kantoor opnemen.